Dacă vrei să amenajezi un balcon, atunci gândește-te mai întâi dacă va exista lumină naturală și electricitate într-o zonă atât de mică. Poți transforma balconul într-o zonă de discuții la o cafea, într-un spațiu pentru muncă, un loc de relaxare sau depozitare. Rom Decor te poate ajuta din plin în această privință.
Ce poți face într-un balcon?
Într-un balcon îți poți amenaja biroul de lucru cu ajutorul unei mese și a unui scaun confortabil. Așezând o masă, un bufet sau un dulap, poți face un atelier de creație deosebit. În acest loc, poți face reparații diverse, poți broda, vopsi, picta, pirograva, sculpta ș.a.m.d.
Dacă ai încălzirea și iluminatul potrivite, atunci poți amenaja chiar și o seră pe balcon, a cărei recoltă te va încânta. Plantele sunt elementele care fac orice spațiu din casă confortabil, inclusiv balconul. Pentru dezvoltarea lor normală, așază-le pe rafturi sau suporturi speciale astfel încât acestea să beneficieze de suficientă lumină naturală.
Descoperă în rândurile de mai jos două direcții principale pentru amenajarea unui balcon:
Balconul ca loc pentru depozitare
Acest tip de amenajare este abordat în 80% din cazuri în România. Utilizând chiar și o manieră inteligentă de depozitare, este uneori dificil să te oprești din a-ți aglomera balconul cu obiecte utile sau inutile.
Totuși, nu ar trebui să îți faci griji în ceea ce privește modul în care îți decorezi balconul. Este necesar să acorzi atenție materialelor rezistente din care sunt fabricate obiectele de decor.
Orientează-te către materiale accesibile din punct de vedere financiar. Nu are rost să comanzi niște materiale scumpe și la modă dacă, în timp, un balcon sau o logie se transformă într-un simplu depozit.
Balconul ca zonă complet funcțională
Chiar dacă 3 – 5 metri pătrați nu reprezintă o zonă mare pentru muncă sau relaxare, un balcon frumos îți va oferi o atmosferă plăcută pentru desfășurarea diverselor activități. Mai întâi, stabilește-ți clar ceea ce ți-ai dori să vezi pe balcon: un dulap, o masă sau, de ce nu, un scaun tip balansoar.
Poate dorești să combini elemente pe care le-ai folosi într-un foișor de relaxare sau pentru un spațiu de stocare. Se poate chiar și asta, dacă ești organizat.
În primul rând, gândește-te la modul în care vor fi amplasate mobilierul, elementele decorative și corpurile de iluminat.
În prezent, există multe opțiuni pentru amenajarea balcoanelor. Nu uita nici faptul că amenajarea balconului ar trebui să coincidă cu ideea generală a întregului apartament.
Un ultim pont: după ce ai făcut balconul sigur pentru copii, îl poți transforma chiar și într-un loc de joacă. Aici poți depozita jucării care te tot încurcă prin casă sau poți amenaja un context de joacă pentru micuțul tău.