Companiile de succes sunt formate din echipe eficiente, care lucrează bine împreună. Oamenii care se simt apreciați, ale căror idei sunt ascultate și implementate, sunt cei care contribuie la dezvoltarea unei companii. Nicio companie, indiferent de domeniul în care activează, nu va reuși să aibă succes dacă angajații nu au capacitatea de a lucra bine împreună.
O echipă puternică este baza oricărei afaceri performante și este responsabilă în foarte mare măsură pentru succesul și buna funcționare a companiei. Dacă angajații nu se completează și nu lucrează bine împreună, atunci organizarea va fi slabă, termenele amânate și vor apărea conflicte la locul de muncă.
O cultură organizațională puternică
Deși noțiunea de cultură organizațională poate părea greu de definit, mai ales că e dificil de descris din ce este compusă ori care sunt lucrurile care îi stau la bază, avem o idee generală despre ceea ce înseamnă aceasta. Cultura organizațională include menținerea stării de bine a angajaților și modul în care poate aceasta să contribuie la dezvoltarea unei companii și la crearea unei atmosfere plăcute la locul de munca.
Recent, companiile au fost nevoite să se adapteze la noile condiții și să le ofere angajaților avantaje care nu se aflau pe lista de priorități înainte de pandemie. Unul dintre cele mai căutate beneficii de către cei care doresc să revină la birou este siguranța sanitară. Astfel a apărut certificarea IMMUNE Building Standard™, dezvoltată de Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property. Standardul inovator, menit să asigure sănătatea tuturor celor care își desfășoară activitatea în aceste clădiri, are la bază 135 de criterii, tehnologii, dispozitive, echipamente și facilități, pentru ca proprietarii de clădiri și angajatorii să aibă la dispoziție instrumentele necesare pentru asigurarea stării de sănătate a angajaților. Implementarea certificării IMMUNE™ poate ajuta companiile să motiveze echipele să revină într-un spațiu de lucru în care sănătatea le este protejată.
Echilibrul dintre viața personală și cea profesională
În urma unui sondaj realizat de Genesis Property a reieșit faptul că 53,4% dintre angajații români consideră că interacțiunea în afara biroului cu colegii crește coeziunea echipei și productivitatea acesteia pe termen lung.
De aceea, birourile viitorului din parcurile de business s-au transformat în adevărate huburi pentru co-living și co-working. Sustenabilitatea și inovația din aceste parcuri sunt cadrul ideal pentru ca angajații să colaboreze și să își exprime liber creativitatea. YUNITY Park este un spațiu care oferă numeroase beneficii pentru angajați, numeroase zone de lucru aproape de natură, soluții inovatoare pentru sistemul de lucru hibrid, precum și echilibrul dintre viața personală și cea profesională.
Flexibilitatea muncii
Un mediu de lucru inovator înseamnă îmbunătățirea standardelor vieții personale și profesionale, din toate punctele de vedere. YUNITY Park este un campus modern, aproape de natură, care va include o pădure urbană, ce are rolul de a aduce beneficiile vieții în aer liber mai aproape de angajații care doresc un mediu de lucru sănătos.
În acest campus nou de business, echipele de angajați au posibilitatea de a lucra vara pe terasa exterioară, în mijlocul unui spațiu relaxant. Acest proiect include și spații de co-living și co-working, un centru de conferințe cu o capacitate de 540 de locuri, o cafenea-restaurant de 190 de locuri, precum și zone de divertisment, fitness, socializare și relaxare.
Un sistem de muncă hibrid
Spațiile de birouri moderne sunt inovația de care mediul de business are nevoie pentru a se dezvolta în mod sustenabil. La nivel global, din ce în ce mai multe companii adoptă acest curent, iar în România, dezvoltatorii parcurilor de business integrează aceste concepte în designul și planificarea spațiilor de birouri.
Sustenabilitatea unui business este esențială pentru o strategie eficientă pe termen lung și nu se referă doar la obținerea de profit, ci și la includerea unor concepte de bază în modul în care se derulează activitățile de zi cu zi ale unei companii.
În contextul întoarcerii la birou complet sau în sistem hibrid, angajații au nevoie de spații de lucru în care să se simtă bine, aproape de natură, în care să lucreze cu plăcere. Companiile oferă beneficii pentru lucrul în sistem hibrid, pentru a atrage și reține angajații valoroși, care contribuie la succesul sustenabil al oricărei afaceri.
Siguranța, flexibilitatea și beneficiile extraprofesionale sunt criterii esențiale pentru a avea echipe de succes și pentru o cultură organizațională puternică. De aceea, companiile trebuie să adopte soluții pe termen lung pentru a motiva angajații și pentru a avea succes pe o piață din ce în ce mai dinamică.
Sursa foto: Shutterstock