Grădiniţa este locul în care copiii îşi dezvoltă puternic abilităţile de percepere a lumii înconjurătoare, locul în care învaţă să relaţioneze şi în care îşi îmbogăţesc bagajul de cunoştinţe. În grădiniţă, copiii îşi petrec o perioadă importantă din viaţă, motiv pentru care alegerea unei grădiniţe potrivite trebuie să reprezinte o prioritate pentru părinţii acestora.
Educaţia este un element esenţial în viaţa fiecărui copil şi grădiniţa este primul spaţiu public în care aceştia vor percepe şi vor pune bazele aşa-numitului sistem de valori, după care se vor ghida în viaţă.
Educaţie de calitate şi profesionalism
Grădiniţa privată în Ploieşti asigura copiilor o educaţie desăvârşită, prin cunoaştere, joc şi explorare şi oferă părinţilor siguranţă şi garanţia că micuţii lor se afla într-un loc de încredere, în care profesioniştii vor avea grijă să le ofere cele mai bune condiţii şi cea mai bună îndrumare.
Personalul va fi alături de copii la orice pas din călătoria lor spre cunoaşterea lumii şi se va asigura că îi ajută pe aceştia să se dezvolte şi să cunoască lucruri esenţiale, care vor contribui la dezvoltarea lor pe termen lung şi la pregătirea lor pentru următoarele etape ale vieţii.
Răbdare, energie, inspiraţie şi dedicare sunt principalele criterii după care se ghidează personalul grădiniţei, care pune o pasiune deosebită în ceea ce face. Lucrul cu copiii este o activitate cu totul specială în care educatorii au un rol crucial. În braţele lor, copiii vor găsi o persoană caldă, înţelegătoare, care îi va îndruma în tainele necunoscute ale lumii.
Metode de predare diversificate şi potrivite pentru copii
Curiozitatea copiilor se afla în această perioadă la cote maxime, motiv pentru care metodele de învăţare trebuie să corespundă şi să se muleze pe nevoile lor. Pentru copii, jocul este nu numai o activitate primordială de divertisment şi de petrecere a timpului liber, ci şi o unealtă de învăţare. Astfel, jocul trebuie să fie o activitate ludică nelipsita în procesul de învăţare.
Exploatarea şi dezvoltarea creativităţii
Prin numeroasele activităţi desfăşurate în cadrul grădiniţei, copiii îşi dezvoltă creativitatea şi alte abilităţi esenţiale. Grădiniţa reprezintă cu siguranţă fundaţia educaţiei oricărui copil, care îi pavează drumul către celelalte instituţii de învăţământ. Dezvoltarea abilităţii de socializare, cunoaşterea naturii şi a mediului înconjurător, ocazia de a învăţa să lucreze în echipă, sunt doar câteva dintre achiziţiile dobândite de către copii în urma timpului petrecut în grădiniţă.
Grădiniţa reprezintă un spaţiu care implică separarea copiilor de părinţi, moment sensibil şi delicat atât pentru micuţi, cât şi pentru părinţii acestora. În acest fel, copilul începe să devină independent şi să înveţe să se descurce singur în numeroase situaţii în care în mod normal părinţii sau măcar unul dintre aceştia îi erau alături. Deşi personalul va fi în mod permanent lângă copii, aceştia îşi vor dezvolta independența prin activităţi simple, de bază, pe care le vor efectua singuri, cum ar fi mâncatul sau îmbrăcatul. Toate aceste abilităţi ale copilului se vor dezvolta într-un colectiv prietenos, energic, pasionat şi într-un mediu vesel.