Legătura între SEO și experiența utilizatorului cu siteul tău

Dată:

Fie că ai o echipă de comunicare în spatele brandului tău sau te ocupi chiar tu de acest lucru, suntem convinși că rapoartele din Analytics îți sunt cunoscute și mai ales importanța acestora.

Printre multe alte detalii legate de publicul tău țintă și identificarea acestuia, de acolo poți să afli și cum se comportă utilizatorii cu casa afacerii tale, websiteul.

Acesta este și instrumentul care îți aduce vânzări și poate să îți facă mai cunoscută povestea, așa că este foarte important să te îngrijești ca totul să arate frumos, informația să fie relevantă și să ajungă la cei la care trebuie.

Astfel că o combinație între SEO și UX (user experience) te va ajuta să ajungi la cei care sunt interesați de produsele sau de serviciile tale și să îi ții cât mai mult timp pe site, să îi determini să îți compere produsele sau să îi faci să se întoarcă ori de câte ori simt nevoia.

Unele îmbunătățiri poți să le știi din instinct, pe altele să le fi auzit de la colegi din breaslă; însă cel mai bine este să le înveți de la specialiști în cadrul unui curs de SEO online acreditat. Astfel vei putea fi sigur că informația este corectă și mai ales la zi. În lumea online regulile se schimbă uneori atât de des încât îți e greu să ții pasul cu ele și tocmai de aceea trebuie – spunem noi – să mergi constant la cursuri și conferințe: pentru a putea fi la curent cu schimbările și să te asiguri că afacerea ta este pe drumul cel bun din toate punctele de vedere.

SEO și UX – o prietenie de lungă durată

Dacă nu ți-ai închipuit niciodată că SEO și UX ar avea vreo legătură, ai ajuns la locul care trebuie. Azi îți spunem doar câteva dintre punctele comune în care acestea două se întâlnesc, urmând ca tu să le aprofundezi și să le descoperi și pe celelalte.

1. Viteza de încărcare a paginilor contează, atât din punct de vedere SEO, cât mai ales din punct de vedere UX. În ziua de azi prea puține persoane au răbdare să aștepte chiar și câteva zeci de secunde până se încarcă o pagină web și dacă acest lucru nu se întâmplă rapid, șansele să plece de pe un anumit site spre altul mai rapid sunt de 100%. Mai mult decât atât, chiar dacă ai un SEO bun, Google va evalua negativ siteul tău dacă viteza de încărcare nu este una bună și nu îl va afișa în topul rezultatelor.

2. Designul trebuie să fie și el adaptat la toate dispozitivele existente pe piață și pe care o persoană ar putea să le folosească pentru a intra pe siteul tău. Așadar, fie că vorbim despre laptop, tabletă sau telefon, siteul tău trebuie să arate bine pe oricare dintre acestea.

3. Navigarea și structura siteului trebuie să fie ambele facile și ușor de urmărit pentru ca utilizatorii să aibă o experiență plăcută cu acesta. Astfel, informațiile cele mai căutate să fie cel mai ușor de găsit, iar dacă vizitatorul dorește să se întoarcă de unde a pornit, să o poată face într-un mod facil.

4. Conținutul să fie de calitate și relevant pentru domeniul în care activezi. Astfel, oamenii te vor percepe ca pe un expert în domeniu și, nu doar că se vor întoarce la tine pentru a ajunge la conținutul care îi interesează, dar îl vor și da mai departe. Astfel, ajungi la mai multe persoane și, din vorbă-n vorbă îți crește credibilitatea.

5. Accesibilitatea siteului se referă la modul în care cei cu dizabilități pot să îl folosească. Acest punct este de luat în vedere încă de la începutul gândirii siteului sau la orice update i-ai face. Fie că vorbim despre titluri clare sau texte alternative, fiecare dintre acestea ajută atât experiența utilizatorului să fie mai bună, cât și indexarea motoarelor de căutare să fie cât mai sus.

Ia aminte de aceste câteva – cel puțin – bune practici atunci când vine vorba despre SEO și UX și siteul tău va urca în preferințele utilizatorilor.

Credite foto: unsplash.com

Popular

Articole similare
Related

Cum să te pregătești financiar pentru concediul în Creta

Planificarea financiară pentru un concediu poate fi o adevărată...

Nume de papagali idei pentru alegerea potrivita

Alegerea unui nume potrivit pentru papagalul tau poate fi...

De ce recunoașterea facială devine noul standard de securitate al industriei cazinourilor

Într-o perioadă în care tehnologia ne remodelează neîncetat realitatea,...

Aria sectorului de cerc cum se calculeaza

Aria sectorului de cerc este un concept matematic esential,...