Joi, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a comunicat că românii care se confruntă cu diverse probleme legate de zborurile Wizz Air au posibilitatea de a depune sesizări pe site-ul Centrului European al Consumatorilor România.
Compania aeriană Wizz Air nu poate fi sancționată în România
Conform sursei, autoritățile din România nu pot sancționa compania aeriană Wizz Air, deoarece aceasta nu are reprezentanță în țară. În acest context, MEAT a anunțat că cetățenii români pot utiliza platforma online a Centrului European al Consumatorilor România (https://eccromania.ro/) pentru a rezolva problemele și a recupera prejudiciile.
Rolul Centrului European al Consumatorilor România
Centrul European al Consumatorilor România, pus la dispoziție de Uniunea Europeană, oferă asistență pentru rezolvarea problemelor legate de produse și servicii achiziționate din alte state europene. De asemenea, cetățenii pot solicita sprijin pentru a cunoaște drepturile pe care le au în timpul călătoriilor în alte state europene și pot depune plângeri împotriva companiilor europene pentru soluționarea diferitelor probleme.
Dialog cu Comisia Europeană pentru îmbunătățiri
Recent, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, a avut discuții cu Didier Reynders, comisarul european pentru justiție cu atribuții privind protecția consumatorului, pentru a discuta despre întârzierile și anulările frecvente înregistrate la cursele aeriene ale Wizz Air. În cadrul acestor discuții, s-a pus în discuție și posibilitatea inițierii unui mecanism de informare rapidă între instituțiile responsabile de protecția consumatorilor și Comisia Europeană, astfel încât cetățenii să primească răspunsuri urgente și precise la problemele pe care le întâmpină.
Ministrul Ștefan Radu Oprea a solicitat sprijinul comisarului Reynders în rezolvarea situației cu Wizz Air și a subliniat dificultățile întâmpinate de consumatori în a comunica cu compania. Comisarul Reynders și-a manifestat sprijinul și a asigurat că cetățenii români pot beneficia de suportul Uniunii Europene pentru a-și rezolva problemele și a-și recupera drepturile, prin intermediul Centrului European al Consumatorilor România.