Sportul a servit drept fundal pentru filme grozave. In acest articol, dorim sa facem o scurta trecere in revista a celor mai remarcabile. Suntem siguri ca in lista veti gasi cateva pe care nu le cunosteati.
Filmele care ating teme sau au loc in medii sportive sunt adesea inspirationale. In ele este relativ usor sa incadrezi vise, dezamagiri sau colaborari neasteptate. Sportul apare ca o sursa de venit, ca o sursa inepuizabila de frustrare, ca mijloc de obtinere a recunoasterii sociale. Este atat de flexibil si exista atat de multe posibilitati pe care le ofera, incat am putea vorbi despre el la nesfatsit.
Cele mai bune filme cu sport
Cele mai bune filme cu sport ne vorbesc nu doar despre acumularea de senzatii care se traiesc in timpul sportului, ci despre importanta pe care a avut-o in istoria politica si sociala a lumii, precum si in lupta pentru egalitatea de sanse. Daca filmele de mai jos nu te-au convins, poti viziona intreaga lista pe https://vulping.ro/, unde gasesti o colectie intreaga de filme din toate genurile.
- Titans Made History
Titans Made History este cel mai bun film pentru a satisface publicul de orice varsta. S-ar putea sa fii nedumerit de imitarea anumitor modele melodramatice, dar filmul functioneaza. Povestea are loc in Virginia, unde fotbalul din liceu este un mod de viata. In 1971, cand consiliul scolar local a fost fortat sa puna capat segregarii rasiale si sa integreze doua scoli foarte diferite, fotbalul a jucat un rol important. Organizatorii au sperat ca actul sa ramana o simpla reprezentare. Intr-un act bun pentru galerie, care a aratat ca drepturile negrilor erau mai respectate. O simpla punere in scena simbolica. Cu toate acestea, jucatorii si antrenorii au reusit sa mearga mai departe. Ceva care nu era pe gustul tuturor…
- Chariots of Fire
Una dintre cele mai emblematice scene din istoria cinematografiei da „pistolul de pornire” acestui film. Celebra cursa de plaja cu incetinitorul care prezinta alergatori imbracati in alb antrenandu-se desculti pe nisip face parte din istoria retinei noastre (traite). Cu piesa muzicala a lui Vangelis pe fundal, filmul expune sufletul muncii in echipa, al camaraderiei, al libertatii, al inocentei, proiectand in acelasi timp o imagine aparte a mostenirii britanice, foarte comerciala in anii 80 si 90. Chariots of Fire spune povestea adevarata a lui Eric Liddell si Harold Abrahams, care au castigat medalii de aur pentru Marea Britanie la Jocurile Olimpice de la Paris din 1924. Filmul se concentreaza si pe diferentele de clasa din anii de dupa Primul Razboi Mondial, ani in care tara a incercat pentru a se reconstrui.
- Concussion
Vrei un mic thriller plasat in lumea sportului? Fara indoiala, daca alegi acest film pentru a viziona, nu vei fi dezamagit. Secrete despre Liga Nationala de Fotbal, boli ascunse, multi bani implicati si un investigator inconfortabil pentru toata lumea. Will Smith il interpreteaza pe Omalu, un imigrant nigerian si savant care lucreaza, metodic si fara pretentii, pentru biroul legistului din Pittsburgh. Cand Mike Webster (David Morse), legendarul centru de la Steelers, ajunge pe placa in Omalu, mort la varsta de 50 de ani, ceva nu pare in regula pentru Omalu. El comanda o baterie completa de teste pe corpul sportivului si vede ceva in rezultate.
- FoxCatcher
Primul lucru care te-ar putea atrage la FoxCatcher este absurdul. Cat de departe poate ajunge plictiseala unuia dintre cei mai bogati barbati din Statele Unite care vrea sa devina antrenor de lupte fara sa stie nimic despre disciplina. Complotul se concentreaza pe miliardarul John du Pont (Steve Carell) si pe invitatia lui catre luptatorul olimpic Mark Schultz (Channing Tatum) de a se muta in proprietatea sa.
- Yo, Tonya
Norma in acest tip de film este ca protagonistii sunt barbati, dar exista cateva exceptii delicioase . Documentarul lui Naomi Osaka sau filmul tulburator La aspirante sunt doua exemple in acest sens. Intriga lui I, Tonya urmareste cariera controversata a Tonyei Harding . Intr-o scena timpurie, mama lui Harding bate cu ciocanele cadavrele diferitelor animale pentru a face o haina de blana; Este un avertisment ca filmul pe care il vom vedea nu se va caracteriza prin tonul sau prietenos.