Modelele de vitrine frigorifice verticale moderne au acum un design inteligent creat care permite consumatorului să examineze detaliat produsul. Chiar și din priviri! Alte argumente poți citi mai jos.
De ce să îți schimbi echipamentele frigorifice vechi cu unele noi?
Utilizarea echipamentelor speciale de ultimă generație crește foarte mult șansele de a-ți maximiza profitul. Avantajul unei vitrine frigorifice verticale, de exemplu, nu este doar posibilitatea unei expuneri frumoase a mărfurilor ce se comercializează. Acest echipament economisește în mod semnificativ spațiul de vânzare cu amănuntul și, de asemenea, atrage consumatorii către produsele afișate folosind iluminarea cu leduri.
Vitrina frigorifică verticală este un echipament profesional conceput anume pentru depozitarea și expunerea simultană a produselor alimentare perisabile, semifabricatelor sau preparatelor gata preparate. Vitrina are calitatea de a păstra gustul și proprietățile nutritive ale mărfurilor ce se comercializează, atât și de prezentarea inspirată a acestora, perfectă pentru a atrage atenția cumpărătorilor.
Compania TC Romania Crown Cool oferă antreprenorilor interesați modele ale acestui tip de echipamente frigorifice, diferite ca funcționalitate, anume fabricate și distribuite pentru a răspunde tuturor nevoilor restaurantelor, unităților de catering, magazinelor mici, dar și ale marilor supermarketuri.
Tipuri și materiale folosite la categoria de vitrine frigorifice verticale
Costul unei vitrine frigorifice depinde de materialele utilizate la fabricarea acesteia și de complexitatea designului. Cadrul poate fi realizat din aluminiu, oțel galvanizat sau inoxidabil, aliaje polimerice durabile și ecologice. Toate materialele utilizate în producție sunt în mod necesar certificate pentru a fi utilizate în sectoarele producerii și vânzării de alimente către populație. Pentru partea frontală a vitrinelor se folosește plexiglas sau sticlă cu o grosime de circa 5–6 mm, care va rezista la un impact direct destul de puternic.
TC Romania Crown Cool oferă o gamă largă de modele de vitrine frigorifice, care diferă prin parametri precum ar fi:
- gradul de acces al clienților la produse: deschise (pentru autoservire) și închise (pentru comerț la tejghea);
- după configurație: de perete, gen insulă, de colț;
- după lățimea afișajului: înguste de 80 cm, medii până la 100 cm, cu o lățime mai mare de 110 cm;
- după metoda de răcire: statică și ventilată;
- în funcție de proiectarea sistemului de răcire: modelele care vin cu o unitate frigorifică încorporată sau la distanță;
- după regimul de temperatură: temperatură medie (de la 0 grade Celsius la 7-8 grade Celsius), temperatură scăzută sau îngheț (de la -18 grade Celsius la 0 grade Celsius), combinat sau universal (de la -5 grade Celsius la + 5 grade Celsius).
Regimul de temperatură
Această măsurătoare determină ce produse vor fi stocate pe rafturi. În vitrinele verticale frigorifice cu temperatură medie se pot păstra pentru scurt timp fără congelare: carne, pește, semifabricate, legume și fructe proaspete, cârnați, produse lactate, salate gata preparate, sushi etc.
Produsele alimentare congelate pot fi depozitate în vitrine cu temperatură scăzută pentru o perioadă lungă de timp: carne, pește, amestecuri de legume, fructe.
Sunt folosite pentru a afișa produsele care necesită condiții speciale de depozitare, precum ar fi carnea de delicatese. Se obișnuiește să se depoziteze prăjiturile și produsele de patiserie în vitrine frigorifice speciale de cofetărie (de tejghea și mobile, orizontale clasice sau verticale cu rafturi rotative). Aceste produse mențin condițiile de temperatură de la + 3 grade Сelsius la + 8 – 12 grade Сelsius.
Caracteristicile modelelor de vitrine frigorifice verticale
Înainte de a comanda o vitrină frigorifică, este important să te familiarizezi cu caracteristicile modelelor cu agregat intern sau extern, statică sau ventilată.
Principalele avantaje ale unui echipament cu agregat extern includ:
- un consum redus de energie;
- o funcționare silențioasă;
- un volum mai mare de stocare.
Cu toate acestea, astfel de modele sunt destul de costisitoare de întreținut. Modelele cu agregat încorporat sunt mai ieftine, dar sunt destul de zgomotoase și încălzesc camera. Evident, cele premium, nu doar că arată extrem de atractiv, dar sunt și extrem de silențioase.
Un sistem de răcire static presupune frig doar în zona inferioară, în timp ce un sistem de răcire ventilată, datorită ventilatoarelor, echilibrează temperatura interioară din toată vitrina. Totuși ventilația forțată este cel mai bine de a fi utilizată pentru depozitarea alimentelor ambalate.
Așadar, atunci când alegi o vitrină frigorifică, costul nu este singurul indicator după care trebuie să te ghidezi. Merită să acorzi atenție și unor parametri precum ar fi:
- gradul și tipul de răcire;
- metoda de încărcare a produselor;
- puterea și consumul de energie al echipamentelor;
- spațialitate;
- configurație și dimensiuni.
Intră pe tcromania.com pentru detalii și comenzi!