In unele cazuri, o dieta bine gestionata, asociata cu sesiunile regulate de sport, nu este suficienta pentru a elimina excesul de grasime situat pe zonele vizate: stomac, solduri, coapse, fese, gambe, gat sau chiar brate. Odata depozitate de organism, depozitele de grasime, precum celulita, sunt deosebit de dificil de eradicat.
Cremele si masajele de slabit sunt ineficiente si pot fi folosite doar ca tratament de confort. Pentru a rafina sau corecta silueta in mod durabil, este esential sa se recurga la chirurgia estetica si la liposuctie.
Ce este liposuctia?
Liposuctia este una dintre cele mai practicate in interventiile mondiale, prin excelenta a rezultatelor sale. Consta in introducerea la nivelul zonelor cu grasime a unei canule fine conectate la un sistem de aspiratie care face posibila dislocarea cu precizie a celulelor adipoase. De cele mai multe ori, necesita anestezie generala, spitalizarea nu depaseste 24 de ore.
Durata procedurii chirurgicale depinde de numarul de zone de tratat si de volumul depozitelor adipoase subcutanate. La cerere se poate combina liposuctia cu lipomodelarea sanilor pentru a redesena complet silueta.
Este important de mentionat ca depozitarea grasimilor nu este o suparare tipica pentru femei, desi femeile tind sa fie afectate mai mult din motive morfologice si hormonale. Multi barbati opteaza pentru liposuctia burtii pentru a elimina grasimea care se acumuleaza in abdomen.
Liposuctia submentala, efectuata pentru indepartarea barbiei duble, este, de asemenea, foarte frecventa la barbati si femei. Astfel, ovalul fetei este din nou bine redesenat si ofera pacientului un aer odihnit. In ceea ce priveste perioadele postoperatorii, acestea sunt simple si necesita 5 pana la 6 zile de repaus.
Purtarea unei centuri este obligatorie pentru o medie de 4 saptamani. Obiectivul sau este comprimarea tesuturilor, ceea ce duce la o reatasare a tesuturilor si asigura un rezultat final de calitate.
Fotografiile „inainte/dupa” ale operatiei sunt realizate de chirurg in medie la 4 luni dupa operatie. Calitatea rezultatelor liposuctiei determina pacientul sa aiba mai multa grija de sine atat in ceea ce priveste alimentatia, cat si sportul pentru a perpetua rezultatul.
Tipuri de liposuctie
In ultimii ani, tehnicile imbunatatite au facut liposuctia mai sigura, mai usoara si mai putin dureroasa. Aceste noi tehnici includ:
- Liposuctia traditionala:
Anestezia locala este utilizata pentru a amorti zona corpului in care va fi introdus tubul. Apoi, o cantitate mare de solutie anestezica care contine lidocaina si epinefrina este injectata in tesutul adipos inainte de a fi supusa liposuctiei traditionale.
- Liposuctie asistata cu ultrasunete:
Aceasta tehnica foloseste ultrasunetele pentru a lichefia grasimea, facand-o mai usor de indepartat. Aceasta tehnica poate fi deosebit de utila pentru indepartarea grasimii din partea superioara a abdomenului, solduri si spate.
- Liposuctie asistata cu laser:
Aceasta tehnica foloseste unde de energie scazuta pentru a lichefia grasimea, care va fi eliminata prin canule mici.