Aceasta profesie, pe langa faptul ca se concentreaza pe planificarea, materializarea si gestionarea spatiilor destinate habitatului uman, are subdiscipline care sunt responsabile de executarea proiectelor de constructie care vizeaza conservarea planetei si a resurselor sale naturale.
Una dintre aceste ramuri este Arhitectura Ecologica, o specialitate care proiecteaza, programeaza si construieste cladiri cu metode responsabile din punct de vedere ecologic, tinand cont de locul in care se va lucra si de materialele, de sursele de energie care vor fi utilizate; obiectivul principal al acesteia este de a reduce impactul negativ al constructiei asupra mediului. Intr-un birou de arhitectura pot fi gasite toate ramurile conexe ale arhitecturii.
Un arhitect aplica surse regenerabile de energie
Se stie ce este energia regenerabila? Este cea care se obtine din surse naturale si inepuizabile. Foarte multi arhitecti propun in prezent astfel de solutii pentru a se obtine cele mai bune variante, care sa contribuie si la economii pentru proprietar, dar si la un mediu mai sanatos.
Un arhitect bun poate recomanda energie eoliana si energie albastra
Din fericire, de-a lungul anilor, expertii in arhitectura au dezvoltat tehnologii pentru a profita de aceste resurse si pentru a reduce impactul pe care cladirile il au asupra mediului. Prin urmare, daca viitoarea constructie este amplasata intr-un mediu optim in acest sens, se vor propune solutii ecologice pentru a obtine cele mai bune rezultate.
Cu ajutorul unui arhitect bun se pot implementa solutii de cogenerare
Acest tip de metoda are zone care primesc energie solara si caldura care transforma aceste resurse in energie electrica care vor fi consumate in cele din urma in spatii locuite de oameni. Aceste solutii pot fi costisitoare la inceput, insa in timp isi vor amortiza costurile. In plus, daca este nevoie de autorizatie ISU pentru ele, tot arhitectul se va ocupa si de acest lucru.
Arhitectii stiu unde se pot folosi panouri solare si generatoare electrice
Aceste panouri, cum ar fi sistemele de cogenerare, absorb lumina soarelui si o transforma imediat in energie electrica.
In prezent, panoul de receptie ultravioleta al acestor dispozitive este fabricat din siliciu, deoarece este un material care produce curenti electrici mari.
Generatoarele electrice eoliene au padele similare cu aripile unui avion care, atunci cand se rotesc prin energia eoliana, produsa de vant, genereaza electricitate.
Arhitectii pot sugera folosirea de materie prima locala
Constructiile traditionale implica anumite activitati care polueaza si dauneaza mediului, cum ar fi transportul materialelor in navele mari si vehiculele grele care emit gaze nocive pentru mediu.
Din acest motiv, un alt mod in care cariera de arhitectura poate ajuta la salvarea planetei este ca unii arhitecti sunt invatati sa utilizeze resursele locale, deoarece in acest fel sunt evitate procesele care implica o cantitate mare de energie si au un impact ridicat asupra mediului.
In plus, un alt aspect de care arhitectura se ocupa in scopuri ecologice este gestionarea deseurilor care sunt produse in timp ce se dezvolta o anumita lucrare. Prin urmare, este foarte important de retinut faptul ca arhitectul nu doar ajuta la obtinerea unui proiect bun ci si la obtinerea celor mai ecologice solutii.