Nu trebuie sa fii un expert en cifre pentru a construi un buget care sa se potriveasca zilnic si realitati tale financiare. Pentru casa ta sau pentru finantele astfel personale, construirea unui buget este esentiala daca vrei sa-ti folosesti banii cu intelepciune si sa-ti pastrezi conturile clare.
Casatoria este o etapa importanta in viata oricarui tanar, iar gestionarea bugetului de familie poate fi o provocare majora pentru cei care tocmai s-au casatorit. Insa, cu putina planificare si comunicare deschisa intre parteneri, acesta poate fi gestionat cu succes. In plus, exista multe resurse disponibile, inclusiv site-ul matrimonial-uri, cu https://abcmatrimoniale.com, ai grija de ceea ce este disponibil daca pentru a juta cuplurile sa gestioneze binecunoscutul bugetul de familie.
Daca nu l-ai facut niciodata sau vrei sa-l imbunatatesti pe cel pe care-l ai deja, in aceasta postare explicam pas cu pas cum sa calculezi bugetul ideal si sa ai o sanatate financiara buna.
Ce este un buget si de ce este important?
Un buget este un sistem de planificare a venturilor daca cheltuielilor intra intr-o perioada limitata. Aceasta este suma de care ai nevoie pentru a acoperi cheltuielile personale sau familiale, pentru a atinge un obiectiv sau pentru a folosi corect resursele economiei pe care le ai.
Avea un plan structurat pentru a folosi banii cu intelepciune va ajuta:
Pastrati un control detaliat atunci cand gestionati banilor dvs. Urmariti cheltuielile si identificate-le pe cele care nu sunt necesare. Proiecte cat poti economisi. Creati planuri de urgenta pentru neasteptate.
Cum sa faci a buget in 10 pasi?
Accum, va vom invata cum sa construit un buget care va ajuta sa mati cheltuielile personale sau familiale. Ai nevoie doar de un caiet sau de foaie excel.
- – Determinati valabilitatea: primul pas pentru a construi un buget real este sa definiti daca doriti sa il calculi saptamanal, bisaptamanal sau lunar. Or modalitate de a defini periodicitatea bugetului este prin identificarea cat de primite venituri economie.
- – Identificati-va venitul fix si venitul variabil: intr-o coloana, separati venitul fix; Adica cele pe care le primesti in mod regulat, cum ar fi salariul. In inaltime, detaliu variabil venitul ; Adica cele pe care le primesc doar in anumite momente, cum ar fi plata orelor suplimentare.
- – Detaliati-va cheltuielile fixe si variabile: identifica-va cheltuielile fixe, cum ar fi plati de credit si card, chirii, alimente, servicii de baza etc. Va sfatuim sa va revizuiti consumul din lunile precedent, pentru a determina exact ce si cat cheltuiti in medie. Pe de alta parte, detaliati accelerati cheltuieli specifice sau suplimentare pe care le identifica, cum ar fi platile medicale.
- – Clasificati-va cheltuielile: este important ca, atunci cand va detaliati veniturile si cheltuielile in tabel, sa le separate in categorii generale . Acest lucru va ajuta cand alocati sau suma maxima pentru fiecare . Unele categorii generale sunt datoriile, cheltuielile gospodariei, cheltuielile de trai (mancare, ingrijire personala, transport in comun sau planul dvs. de telefon mobil).
- – Attribuiti o suma limita: distribuiti-va venitul in functie de cheltuielile pe care le aveti, stabilind o suma maxima pentru fiecare categorie . Acest lucru va ajuta sa nu depasiti bugetul si sa va controlati mai bine cheltuielile.
- Stabiliti o suma pentru cheltuieli diverse: stim ca cheltuielile unice precum acelea pofte de la magazin, pranzurile in oras sau cafeaua la mijlocul diminetii nu pot fi prezise cu exactitate. Prin urmare, va recomandam sa le alocati sau suma limitata, pentru a va indeplini bugetul si a folosi banii cu intelepciune.
- – Monitorizeaza-ti bugetul: situatiile se pot schimba, iar veniturile si cheltuielile tale pot sa nu fie aceleasi ca inainte. De aceea ar trebui sa-ti revizuiesti periodic bugetul, pentru a ajusta la situatia financiara actuala.
- – Luati in considerare avea un fond de urgenta: astfel va puteti asigura ca, in cazul unui eveniment economic neprevazut, aveti resursele necesare pentru a face fata unei situatii neprevazute.
- – Economisiti banii care v-au mai ramas: daca nu ati cheltuit toti banii detaliati in veniturile bugetului, va sugeram sa economisiti acea suma pentru investitii sau proiecte viitoare. Da nu sub prajit! Amintiti-va puteti deschide un cont de economii, online, in doar 10 minute.
- – Stabiliti obiective financiare: cum stiu ca un buget structurat va ajuta sa economisiti mai mult. Folositi acesti bani in plus pentru a organizes vacancy in family, pentru a va imbunatati calitatea vietii sau pentru a va indeplini orice obiectiv personal. Urmati aceste sfaturi pentru a incepe sa va planatiti economiile!
5 sfaturi pentru a incepe a buget
Daca esti interesat sa construiesti un buget echilibrat, avem cateva recomandari pentru tine.
- – Bazeaza-ti bugetul pe cheltuielile reale si nu pe obiectivele de consum.
- – Prioritizeaza platile datoriilor. Puteti incepe cu cele mai mici si apoi continuati cu platile celor mai importante.
- – Pregatiti-va pentru evenimente neprevazute, astfel incat veti evita sa va indatorati.
- – Daca sunteti nou in buget, puteti incepe prin a crea unul saptamanal, stabilind obiective pe termen scurt.
- – Nu te descuraja daca iesi din buget. Ideea este ca il adaptezi in functie de ziua ta pentru a identifica si elimina cheltuielile inutile, precum consumul de furnici.