Unor oameni nu le place gustul puternic al cafelei. Producatorii au inteles acest lucru si au integrat din ce in ce mai mult in productia lor, cafele aromate cu arome variate si gourmet. Aceste cafele cu arome sunt in general compatibile cu orice tip de aparat de cafea pentru placerea tuturor. Dar atunci, cum se face cafeaua aromata? Cum se integreaza aceste arome de vanilie sau caramel in boabele de cafea? Prin acest ghid, iti dezvaluim toate secretele!
Cum sa-ti aromatizezi cafeaua?
Dar cum se face cafeaua aromata? Cum se face ca in cafea gasim note de vanilie sau caramel? Daca iti pui toate aceste intrebari, iti dezvaluim detalii despre o cafea cu arome pentru a intelege cum este facuta.
Alegerea boabelor de cafea
Inainte de a trece la prajirea si aromatizarea cafelei, trebuie mai intai sa alegi boabele de cafea potrivite. Exista intr-adevar o gama foarte larga de boabe de cafea in functie de tipul de boabe: Arabica, Robusta sau chiar un amestec de Arabica si Robusta, dar si de originile sale: America Latina, America Centrala sau de Sud, productie si recoltarea cafelei. Astfel, prajirea va avea un impact semnificativ asupra texturii, culorii, dar si aromelor cafelei.
Alegerea aromelor
Dupa aceasta selectie a tipului de boabe de cafea si a prajirii acesteia, vine momentul alegerii aromei sau aromelor care vor fi adaugate cafelei in timpul procesului de amestecare. Evident, idealul este sa alegi arome naturale (vanilie, caramel etc.) din ingrediente naturale pentru a evita orice adaugare de produse chimice. Este deci necesar ca si cafeaua, si aroma aleasa sa se amestece perfect pentru a obtine o bautura de calitate.
Amestecul
In sfarsit vine momentul amestecului dintre boabele de cafea si aromele naturale. O doza perfecta pentru a obtine o cafea gourmet si cu aroma dulce. Este deci etapa prajirii dintre boabele „neutre” si aromele naturale sau artificiale. Unii prajitori fac acest pas la cald, altii la rece.
Vei gasi boabe de cafea aromate pentru espressoare automate sau cafea macinata pentru cafetiere cu piston, filtru sau italiene. Totul este sa alegi gustul in functie de preferintele tale, exista o gama larga pentru a satisface toti iubitorii de cafea cu arome.
De ce sa bei cafea aromata?
Exista multe retete de cafea gourmet cu aroma. Cappuccino, crema de cafea sau chiar latte, aceste bauturi facute cu frisca, adaos de zahar, grasimi sau sirop sunt delicioase, dar daunatoare sanatatii. Acestea sunt in general produse prelucrate care trebuie evitate pe cat posibil. Scopul acestor cafele aduce evident mai multe arome si delicatese, dar schimba total beneficiile naturale ale cafelei organice.
Pentru iubitorii de cafea gourmet, cafelele aromate sunt alternativa perfecta! Cu arome de ciocolata, vanilie, caramel sau mocha, poti alege dintr-o multitudine de gusturi pentru cea mai mare fericire a ta. Avantajul este de a pastra beneficiile cafelei organice, aromele originale ale cafelei fara a-i altera gustul. Nu este nevoie sa adaugi zahar sau frisca, aromele continute de cafea sunt suficiente pentru a crea o ceasca de cafea gourmet de baut in orice moment.